Una repassada de la història serrallenca durant el confinament

Des de que es va decretar l’estat d’alarma són moltes les iniciatives que han sorgit a les xarxes per part de les colles castelleres. En el cas dels Xiquets del Serrallo van decidir explicar la seva història a través d’imatges als seus perfils de les diferents xarxes socials.

Al llarg de 3 setmanes, cada dia han publicat algun fet destacat de la seva història. Un total de 15 publicacions que expliquen cronològicament les diferents fites castelleres, els viatges realitzats, les anècdotes i les curiositats de la colla.

Documentació i recerca

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme gràcies a la digitalització de part del fons fotogràfic de la colla, que es va fer durant l’any 2013 en motiu de la celebració del vint-i-cinquè aniversari dels del barri mariner. A més, s’ha utilitzat el llibre 20 anys dels Xiquets del Serrallo explicats per Pinya Blava; on a part d’explicar les fites castelleres també es narren les anècdotes de la colla. També s’ha comptat amb les vivències personals d’alguns castellers.

Una campanya adaptada a cada xarxa social

La campanya #HistòriaXS s’ha pogut seguir a Facebook, Instagram i Twitter. Des de l’equip de comunicació es va decidir fer la campanya a totes les xarxes socials de l’entitat per tal d’arribar a un públic objectiu variat. La intenció principal era fer conèixer als més nous de la colla la història de l’entitat i que els més veterans poguessin recordar aquelles grans fites castelleres.

Dades rècord d’audiència

La campanya ha arribat a més de 1.200 usuaris diaris a Instagram, fet que ha comportat una suma de més de 15.000 visualitzacions al llarg de l’últim mes. A Facebook en els últims 28 dies s’ha arribat a una mitjana de 600 usuaris diaris diferents, amb un pic de 1.850 usuaris en la publicació més vista. A Twitter la campanya ha tingut més de 40.000 interaccions al llarg de les 3 setmanes.

Més iniciatives durant el confinament

Durant el confinament els Xiquets del Serrallo també han publicat una sèrie de materials infantils per a poder descarregar i pintar a casa amb motius castellers. Podeu trobar el material en aquesta pàgina.