Tret de sortida a la temporada 2020

Com és de costum a la ciutat de Tarragona, amb l’arribada del mes de març les colles donen inici a la temporada castellera. Tot i que al Serrallo ja fa unes setmanes que la canalla ha començat a assajar, no serà fins aquest divendres, 6 de març, que començaran els assajos generals.

Els Xiquets del Serrallo comencen la temporada novament sota les ordres de David Borràs i Nil Martínez, que un any després d’haver agafat la colla estan convençuts que tant ells com la tècnica han sabut aprendre i madurar; asseguren que: «Tenim tots els ingredients necessaris per fer d’aquesta temporada un èxit».

Els reptes d’aquest 2020

La temporada 2020 és tot un repte per a la colla, i des de la tècnica es marquen diferents línies de treball: continuar amb les bones dinàmiques d’assaig de final de temporada; seguir millorant el treball cooperatiu entre els equips de la tècnica; fomentar l’escolta activa i el bon ambient per a tots els membres de la colla; reforçar la gestió mental de les nostres diades, i, per últim, fer pedagogia d’on venim, on som i cap on anem. L’objectiu és seguir amb aquest mètode per a arribar a fer un salt qualitatiu en tots els trams de la temporada; deixar de fer castells de 6, sovintejar els castells de 7 i mig com abans millor i arribar a l’últim tram de la temporada gaudint dels nostres castells màxims i la feina ben feta.

Una trentena de diades

La colla marinera fa mesos que té el seu calendari tancat. Enguany faran gairebé una trentena de diades castelleres arreu del territori; fins i tot tindran temps de viatjar a Andorra per la diada d’aniversari dels seus fillols i, encara més, a Hoorn, als Països Baixos, on la colla ha estat convidada a un festival de cultura popular. La primera diada, però, tindrà lloc més a prop, a Reus, el dissabte 28 de març, i no serà fins el 18 d’abril que estrenaran castells al seu barri.

Descarrega el calendari en format PDF

Els assajos continuen els dimarts a les 20.30 hores i el divendres a les 22.00 hores al local, situat al Moll de Costa, 1, del Serrallo. La canalla assajarà els dimarts a les 19.00 hores i els divendres a les 20.30 hores i a partir del mes de juliol també assajaran els dimecres a les 19.00 hores.

Transició a una colla smart

Des de fa 2 anys els del Serrallo utilitzen l’aplicació Appsistència per a gestionar els assajos i les diades. L’objectiu és utilitzar aquesta eina per a ser més àgils i ràpids en fer les pinyes i augmentar el rendiment de tots els assajos. Els castellers ja tenen disponibles totes les diades i assajos de la temporada, també els especials, per tal que puguin organitzar-se i confirmar amb més temps la seva assistència.

A més de castells, a la colla, també s’organitzen nombrosos actes socials lligats a diferents àmbits, com la salut, l’oci, la formació o les activitats socials. Totes aquestes activitats, els castellers, també les poden trobar a l’apartat ACTIVITATS de l’app.

Descarrega’t l’app dels Xiquets del Serrallo de forma gratuïta.

Tu també pots fer castells

La colla Xiquets del Serrallo és una entitat cultural amb més de 30 anys de vida que fomenta la inclusió social, la integració i la cultura catalana a través del fet casteller.És una colla integrada per castellers vinguts de diferents punts del territori català, i de fora, amb un únic objectiu comú: fer castells i fer créixer l’entitat. Si tu també hi vols participar, apropa’t al local i prova-ho. L’activitat és gratuïta.


Descobreix qui forma part de l’equip tècnic de la temporada 2020.