Carme Forcadell, padrina del pilar més reivindicatiu

Carme Forcadell en una imatge d’arxiu al Parlament de Catalunya. Fotografia: Alberto Estévez (EFE)

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, serà padrina del pilar caminant dels Xiquets del Serrallo aquest pròxim 24 de setembre de 2018.

Des dels Xiquets del Serrallo volem denunciar el moment polític i social que estem vivint a Catalunya i a la vegada retre homenatge als presos polítics i exiliats. Per això volem destacar la figura de Carme Forcadell, provinent de la província de Tarragona i ferma defensora de la cultura d’aquest país per tal de fer visible totes i tots els represaliats.
Forcadell, actualment a la presó de Mas d’Enric, ha fet arribar una carta a la Colla dels Xiquets del Serrallo expressant la seva satisfacció per poder apadrinar aquest pilar i alhora lamentant no poder gaudir en persona d’aquesta baixada dels pilars caminant.

Amics, amigues, és un honor que hagueu pensat en mi per apadrinar la vostra Colla en la baixada dels pilars del dia de la Mercè. 

M’encantaria poder ser amb vosaltres, gaudir admirada d’una prova que sembla impossible d’assolir, i que tanmateix, heu aconseguit completar 22 edicions seguides. Malauradament, com sabeu, em tenen retinguda en una presó per haver defensat el Parlament, les llibertats i la democràcia. No us puc acompanyar, tot i ser a pocs quilòmetres de vosaltres, però no vull deixar passar  l’oportunitat per adreçar-vos 3 missatges.

El primer: Xiquets del Serrallo, heu d’arribar fins a l’Ajuntament! No em feu quedar malament… No vull ser la padrina de l’any que es va trencar la ratxa.

El segon: Les colles castelleres, totes, sou part essencial de la nostra cultura. I alhora, cal que tothom ho sàpiga, les colles ajudeu a fer comunitat, ajudeu a construir una societat millor. Perquè transmeteu valors positius com l’esforç o la solidaritat, perquè contagieu l’esperit de la superació personal i col·lectiva. I ho feu aplegant persones amb idees diferents, d’orígens diferents, de totes les edats, que s’uneixen en el repte comú d’aixecar els castells. Sou, per tant, un referent, un exemple valuós per a la Catalunya oberta, acollidora, plural i solidària, que aspira a construir un país més just, més democràtic i més lliure.

I el tercer missatge: Com a país, tenim per davant reptes immensos. Si ho aconseguim fer tan bé com vosaltres amb la baixada dels pilars, si aconseguim sumar esforç, estratègia, seny i determinació, podem fer realitat el que ara pot semblar impossible. Perquè com dic sempre, la gent d’aquest país mai falla. I el futur de Catalunya el decidiran les catalanes i els catalans.

Molta sort a les 4 colles! I gaudiu al màxim les Festes de Santa Tecla!

Visca Tarragona! i Visca Catalunya!

Carme Forcadell i Lluís, presó Mas d’Enric (el Catllar).