Subvenció de la Diputació per activitats singulars dels Xiquets del Serrallo pel 30è aniversari

La Diputació de Tarragona ha aprovat amb data 27 de juliol, la concessió de subvencions a entitats de la demarcació per a activitats singulars i extraordinàries durant el 2018. Aquestes ajudes es convoquen anualment i es regeixen pel sistema anomenat de concurrència competitiva; això vol dir que hi poden concórrer entitats de tot tipus de manera que les sol·licituds “competeixen”, i obtenen subvenció si assoleixen uns criteris establerts en les bases de la subvenció.

Els Xiquets del Serrallo va presentar la sol·licitud per a activitats relacionades amb el 30è aniversari, que commemora aquest 2018. L’acord de la Junta de Govern de la Diputació del 27 de juliol decreta una subvenció a la colla per valor de 3.772,92 euros.

Aquesta quantitat és al marge d’una subvenció especial que la Diputació ha donat a les colles castelleres de la demarcació i, que en el cas concret dels Xiquets del Serrallo, representa 10.000 euros. Ara bé, com ja vam informar el dia que es va conèixer aquest subvenció, la consideració amb el que la Diputació de Tarragona havia categoritzat la colla no s’ajustava al seu nivell i això provocava un greuge comparatiu amb colles del mateix nivell. L’ens públic accepta la proposta d’esmena que la colla li va fer arribar, i que pretén que la colla rebi la mateixa quantitat que les altres colles de set pisos de la demarcació. Això es tradueix en què els 10.000 euros comunicats inicialment acabaran sent 25.000 euros, la mateixa subvenció que, reiterem, rep cadascuna de les colles de set pisos de la demarcació.