El 7 arrela fort però el 7 i mig se’n resisteix

El 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona, el 3 de 8 de la Colla Jove, el 3 de 7 amb l’agulla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i el 3 de 7 dels Xiquets del Serrallo.  Fotografia: Cristina Aguilar (diarimes.com)

Els Xiquets del Serrallo han estrenat el set pisos a una Diada de Sant Jordi que s’ha desenvolupat en només 25 minuts. El 3 de 7 en segona ronda ha estat el castell més important i servia per treure’s l’espina de l’intent desmuntat de l’anterior sortida al Serrallo.

Ara bé, l’intent més valuós ha arribat en la tercera ronda, amb el primer intent d’un catsell de set i mig –castells més difícils que el 3 de 7- que ha portat a plaça la colla en una ronda conjunta, és a dir, en solitari. Mai abans els serrallencs havien gosat fer un intent d’aquestes característiques sense l’ajuda d’alguna altra colla a la pinya.

Després d’un 2 de 6 i un 3 de 7 de postal, el 3 de 7 amb l’agulla ha pujat un pèl nerviós i amb encert s’ha desmuntat quan l’acotxadora ja estava en la seva posició. En la següent i última ronda, s’ha descarregat l’estructura mateixa però de sis pisos.

Un vano de 5 ha tancat una diada que per als serrallencs té punts positius i alguns punts negatius.

Resum castells: Xiquets de Tarragona: 3/8, 2/7, 5/7 // Jove de Tarragona: 3/8, 4/8, 2/7 //Xiquets del Serrallo: 2/6, 3/7, id 3/7a, 3/6a,  // Castellers Sant Pere i Sant Pau: 3/7a, 4/7a, 3/7

La propera sortida és dissabte vinent 29 d’abril a Santo Domingo de la Calzada (La Rioja), on els del Serrallo participaran en una exhibició de folklore de diversos indrets de la Península. Després d’aquesta, arribarà la Diada David Sánchez, dels Nois de la Torre el 7 de maig (12.00h) a Torredembarra.