Tornem a carregar el carro gros

El 6 d’octubre de 2013 passarà a la històra perquè és la tercera vegada que els Xiquets del Serrallo carreguem el 4 de 8, un fet que no assolíem des de Santa Tecla de 1997, una diada que per pocs punts (del Concurs) manté l’etiqueta de la millor actuació serrallenca en 25 anys.

En la nostra Diada Blava pel XXVè aniversari, hem repetit per quarta vegada enguany el 7 de 7 i el 5 de 7, per obrir i tancar l’actuació. Però el plat fort ha arribat a la segona ronda; hem pogut lligar la pinya més gran que es recorda gràcies als més de 200 castellers nostres congregats, hem aguantat fins a la carregada -excessivament lenta- per part de la canalla i quan l’enxaneta volia baixar pels dosos, el castell s’ha trencat. El fet d’haver aguantat tants segons amb dosos col·locats i fins a l’aleta ens ha de donar prou confiança en l’estructura i en la nostra capacitat de resistència. Les contusions en castellers per la caiguda han fet perillar el 5 de 7 en la tercera ronda, no obstant això els canvis forçats en tots els pisos no han impedit descarregar-lo.

Quatre pilars de 4 simultanis han posat punt i final a la segona millor actuació dels Xiquets del Serrallo, amb l’apunt que el 3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona converteix la plaça del Bisbe Bonet en nova plaça de nou a la ciutat.